Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Síelés2009

2009.02.03

Vasárnap indultunk, a Kőzetig Ricsi ölében zötykölődtem (és minden bukkanónál bevágtam a fejem),aztán onnantól volt egy egész ülésem,szóval tök jól éreztem magam.Még jobb lett volna,ha tudok zenét hallgatni,de az nem jött össze.
Ahogy haladtunk felfelé,egyre több lett a hó,Besztercebánya után már egész csinos kis mennyiség volt (legalébbis ahhoz képest,hogy itthon sehol semmi),Tajovban pedig több volt mint tavaly (az nem nehéz) és Králikyben is viszonylag elég sok havat láttam.(meg egy óriás jégkockát,amit vittek lefelé).
Aztán felértünk,még négy óra se volt,tök jók voltunk.Felgyaloglottunk,bepakoltunk, fényképeztünk,elhelyezkedtünk (mi Ricsivel az emeleteságyas szobába kerültünk), kipakoltunk,vacsiztunk,satöbbi.

Hétfő reggel lecaplattunk...vagyis izé,overallon lecsúsztunk a sípálya közepén és béreltünk négy darab snowboardot,négy pár cipővel és egy darab bukósisakkal.Aztán szerencsétlenkedtünk a felvonóval,de Ricsinek nem nagyon ment,úgyhogy felmentem vele a házba,ott Botiztam meg szánkóztunk a kicsikkel,szóval azért elvoltunk.

Nade.Igazából már nem igazán tiszta,hogy melyik nap pontosen mi történt.Arra emlékszem,hogy talán szerdán szánkóztunk este a Boldival és támadt az a zseniális ötletem,hogy csússzunk be a pályáról.Tök sötétben.Huppantam is egy jó nagyot,beleállt a szánkó eleje a combomba,ami még nem is lett volna baj,de másnap a csákányos felvonó gyakorlatilag kitépte a bal lábamat(néha még most is megérzem),szóval onnantól fogva csak mérsékelten (vagy sehogy nem) snowboardoztam.Ricsinek meg a válla mondta fel a szolgálatot,szóval tanultuk nagyban a fővárosokat meg az angolt.

Rengeteget szánkóztunk meg versenyeztünk, általában Boldi-Bogi és Ricsi-én felállásban.Néha mi nyertünk,ha sikerült bemenni eléjük,néha meg beleborultunk a kanyarba.Egyszer felvettük a Bogit,aki okosan háttal ült fel a Boldi mögé és elhagyta a csizmáját,aztán meg leszállt,hogy felvegye.Aztán meg a Boldi felvitt két síbotot és a végén azzal hajtotta magukat,hogy tovább érjenek,de ez se  mindig sikerült.

Esett is a hó,ettünk kukoricalángos meg chili con carnét meg gumicukrot.Lemaradtam egy hógolyózásról (azt sajnálom),meg éjszaka,amikor Ricsi fent aludt a nyikorgós emeletes ágyon és forgott néha,felébredeztünk,fényképeztünk sokatsokat meg minden jót még.
Meg sétáltunk a sifutóúton,fel,fel,egyre csak fel,de a hegy tetejéig egyszer se mentünk el.Láttunk patakot,térdig érő havat,nagy havat,felhőket,szép tájat,énekeltünk Megjött a nagy hajót,mosolyogtunk,örültünk,szép volt.Megmásztuk a sísáncot,az elején féltem,mert mi lesz ha leszakad a rozsdás lépcső,de nem,úgyhogy szép volt az is.

És scooter meg jeti.Meg hóágyú.Jaés Boró utolsó este,az nagggyon durva volt.

Mostígy ennyi,majd még ha eszembe jut valami,írok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.