Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öt perc reggel

2008.05.21

Brekeg a telefonom.Biztos csak álmodom.Még nem lehet fél hét,még nem lehet ilyen késő.Magamra húzom a paplant és várom,hogy elhallgasson a brekegés.De nem.Talán ki kéne nytnom a szemem,de csak egy fél másodpercre sikerül,mert a szemhéjaim több tonnát nyomnak.Sajnos ez a fél másodperc is elég ahhoz,hogy megállapítsam,elég világos van ahhoz,hogy fel kelljen kelnem.
Tanárnő,kérem,én megpróbáltam kinyitni a szemem,de nem sikerült...
Vakon tapogatózom a földön.Valahogy sikerül kinyomnom a brekegést.Megnyugodva gömbölyödök össze.Ma úgyse megyek suliba,nincs semmi érdekes.Csak egy kémia témazáró.Majd bepótolom.Majd felelek,szóban úgyis jobb vagyok mint írásban.
Talán mégis fel kéne kelni,de a végtagjaim mintha ólomból lennének.A levegőárus elvette az erőmet.
Tanárnő,kérem,én megpróbáltam felkelni,de sajnos nem ment.
Molnár tanárúr úgyse veszi észre,ha nem vagyok bent,Beöthy tanárnőnek mindegy,hogy ma felelek versből vagy pénteken,Gergely tanárúrnak mindegy,hogy bent vagyok-e,Nadinka tanárnő keres majd valaki mást,akit piszkálhat,Vizkievitz tanárúr biztos megérti és megengedi,hogy feleljek...majd elmondom neki,hogy kell cseppfolyós levegőt előállítani...angolon meg úgyis csak tévézünk...
Vajon harmincöt van már vagy negyven?
Sikerül ülésbe tornáznom magam és kinyitni a szemem.Két másodpercig tétován egyensúlyozok,aztán előredőlök és újra lecsukódik a szemem.
Tanárnő,kérem sikerült felülnöm,de a levegőkereskedő elvitte a levegőmet.Ellopja a légkört,lehűl a Föld és mindenki megfullad...tanárnő,kérem,én tudom,hogy lehet cseppfolyósítani a levegőt...majd elmondom Vizkievitz tanárúrnak és akkor nem fulladunk meg...
Most vajon harmincöt vagy negyven van?
Fel kéne kelni,de ha egyszer nincs levegő...tanárnő,én be akartam menni,de a levegőkereskedő...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lipek71@gmail.com

(netuddki, 2008.06.07 23:19)

Ez nagyon tetszett :)