Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gólyabál utáni reggel

2008.10.24
Jó reggelt,tanárnő! Kérem, én tegnap mind a három tollamat odaadtam a gólyáknak,hogy leírják a bécsi klasszikusokat meg a néptáncokat…visszakaphatnám őket?
Hogy? Miért nem?

Kérem, én nagyon sajnálom, hogy Molnár tanár urat elrabolták az egyenletrendszerek, de mi köze ennek a tollaimhoz…? A tanár úr mindig krétával írt a táblára, de ha kellett, akkor volt nála toll...Hogy a tanárnő csak vázolja a helyzetet? Értem,elnézést…

Micsoda? Én szívből remélem,hogy Vizkievicz tanár úrnak sikerül szövetségre lépnie a parenchimatikus alapszövetekkel és azt is tudom, hogy nincs tolla, mert mindig tőlünk kér, de miért mindenképpen az enyémmel kell aláírni a szerződést? És mi lett a másik két tollammal?

Hogy?! Csapody tanárnő elvitte?! Tudom, neki se szokott lenni tolla… De hát hová ment? Ó, értem, Woody Allentől kér autogramot... tessék szólni neki, hogy nekem is kérjen egyet. És utána a futók felüléseit fogja strigulázni? És azt nem lehetne ceruzával? Kár…és az utolsó tollam? Talán csak nem Beöthy tanárnőnél van?

Micsoda? De hát nála mindig szokott lenni…hogy pont egy négyszínű kellett neki? Értem…és miért volt szüksége ilyen sürgősen egy négyszínű tollra? Hát ez érdekes…William Blake képeit felcímkézni? Ráadásul négy színnel?! De hát mi a csudának? Hát, meg is kérdezem majd tőle, ne tessék félni…

Igen, ma a tanárnővel lesz az ötödik óránk, el tetszett cserélni Méri nénivel, hogy ne írjunk a szecesszióból…meg Gaudíból és a Sagrada Familiából…igen, ő tervezte a Casa Batllót is…de tanárnő,a tollaim, tetszik tudni…ötödik órán megkaphatom őket? Hogy? Csak ha elintézem, hogy addigra a magyarok és a frankok szétverjék a morvákat? És hogy Boleszláv felvetesse a csehekkel a kereszténységet? Késésben van a történelem, tanárnő? Hát jó, ha visszakapom a tollaimat, a lengyel államalapítást is elintézem addigra, csak tessék mellém adni hét hetedik a-s diákot…ők úgyis olyan ügyesek, tegnap milyen szépen megnyerték a gólyabált! Az én tollaimmal…és ha a tejszínhabtól meg a lufiktól nem riadtak vissza, a morvákat is csak elintézik!

Tessék? Hogy a felesleges energiáimat ne a lengyel államalapításra pazaroljam? Hát mit csináljak? Tessék?! Az kizárt…hogy a morvák után az Aral-tóhoz utazzak Gondi tanárnővel?! Tessék csak belegondolni, rendbe kell tennem a történelmet, az rengeteg munka! Nem is biztos ,hogy négy óra alatt elkészülök. És utána még segítsek feltölteni az Aral-tavat?!  Ahhoz tudni kéne, milyen most az Amu-Darja meg a Szir-Darja vízállása,amiről nekem sajnos fogalmam sincs...

Na, tetszik látni? Tessék valaki mást kijelölni…most mennem kell, mert becsöngettek és ki tudja, Molnár tanár úr talán már kiszabadult az egyenletrendszerek fogságából. De következő szünetben visszajövök és tessék nekem addigra összegyűjteni hét hetedik a-s fiút. Viszontlátásra!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tollak

(Bbb, 2008.10.24 18:53)

Tavaly elvesztették egy tollamat, ami folyt és tökre idegesített néha, de az jobban zavart, hogy elvesztették. Idén meg nagyokat néztek, hogy tollakat gyűjtök. Furák ezek az emberek. (Én, kérem, földönkívüli vagyok.) Woody Allentől nekem is autogramot.
Ésss én láttam a Sagrada Familiát, igaziból, nagyon magas, nagyon építik, és olyan, mintha megolvadt volna a melegben.